Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘ/ΚΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ - mathematica.gr




Τα Διευθύνοντα Μέλη του mathematica.gr υπογράφουν την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την προσπάθεια υποβάθμισης της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας για πολλοστή φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση κινείται σε δύο κύριους άξονες:

- Το ιστορικό υποβάθμισης της μαθηματικής παιδείας της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.

- Την προσπάθεια υποβάθμισης της μαθηματικής παιδείας για ακόμη μία φορά βάζοντας ανθρώπους που δεν είναι μαθηματικοί να διδάξουν μαθηματικά. 


Καλούμε τα μέλη του mathematica.gr και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο(*) να ενώσει, αν συμφωνεί, τη φωνή του με τη δική μας υπογράφοντας την παραπάνω ανακοίνωση. Αρκεί να το κάνει επώνυμααναφέροντας την ιδιότητά του και μία σύντομη πρόταση: "Υπογράφω την παραπάνω ανακοίνωση. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Μαθηματικός"

Η ανακοίνωση και ο παρών σύνδεσμος θα κοινοποιηθούν σε όλα τα μέλη του mathematica.gr, στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο Υπουργείο Παιδείας, στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Πελεγρίνη, στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, στους σχολικούς συμβούλους Μαθηματικών καθώς επίσης και σε Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Περιεχομένου.

Φυσικά η ανακοίνωση μπορεί να αναδημοσιευθεί σε οποιοδήποτε άλλη ιστοσελίδα, blog, κτλ προκειμένου να λάβουν γνώση για αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι.


(*) Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να το υπογράψει μπορεί εναλλακτικά να στέλνει τα απαραίτητα στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, ηλεκτρονική διεύθυνση, δήλωση) με mail στο info@mathematica.gr ( :logo: ). Μαζικές υπογραφές θα αγνοούνται.